Lanškroun

Lanškroun připravuje stavbu sportovní haly

Lanškroun připravuje stavbu sportovní haly

24. 04. 2024 614x

Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický a radní pro oblast školství Josef Kozel jednali s vedením města Lanškroun o záměru na vybudování městské sportovní haly v předpokládané hodnotě 120 milionů korun. Ta by potenciálně mohla sloužit také středním šk...

Lanškrounsko

Rekovi na operaci přispělo přes sto lidí. Z útulku se přesunul do domova pro psí seniory

Rekovi na operaci přispělo přes sto lidí. Z útulku se přesunul do domova pro psí seniory

16. 04. 2024 660x

Rek se dostal do péče útulku Pet Heroes Lanškroun poté, co ho úřady odebraly majitelům kvůli týrání. Místo obojku měl kolem krku řetěz, na první pohled byl zanedbaný a mezi zadníma nohama měl velký nádor, který mu tlačil na střeva a překážel při chůzi i m...

Pozvánky

25. duben - Město Lanškroun ve světle archeologie

25. duben - Město Lanškroun ve světle archeologie

17. 03. 2024 459x

Přednáška, 17 hodin, salonek Rudolf, Multifunkční centrum L´ArtPřednáší Mgr. Lucie Žáková.

Orlickoústecko

Alejí roku je ta v Dolní Hedči u Králík

Alejí roku je ta v Dolní Hedči u Králík

21. 02. 2024 778x

Královnou alejí celé České republiky, tedy nejoblíbenější alejí za rok 2023, se stala Alej ke klášteru a na poutní místo Hora Matky Boží v Dolní Hedči (Králíky) v Pardubickém kraji.

VolejbalDne 18. - 19. 12. 2010 se konal v Lanškrouně Český pohár kadetek. Hrály jsme v sobotu 18.12.2010 od 09:00 s Děčínem, který nás porazil. Nebyly jsme 100% soustředěné a rozehrané. První set byl velmi vyrovnaný (22:25), ale ten druhý set nám nešel příjem a prohra byla jasná (10:25).

Druhý zápas v 13:00 proti Žatci se nám už vedlo lépe. Začly jsme více komunikovat. Nejdříve jsme prohrávaly, ale 1. set jsme vyhrály (25:17). V druhém setě nás porazil Žatec 26:24. Tie-break vyhráváme 21:19. Po velkém boji jsme nakonec uspěly. V 15:00 zahajujeme 3. zápas protiTurnovu. Celý set jsme prohrávaly, ale v koncovce jsme se zvedly a vyhrály 25:23 hlavně díky fanouškům, kteří již začali přicházet. Další set jsme prohrávaly. Konec byl však radostný. Další výhra (25:21) po velkém boji. Proti Náchodu jsme nastoupily v 16:00 a prohrávaly jsme 7:3 a do konce setu se ani tak moc nevedlo a prohrály jsme (25:16). Druhý set nás smůla opoustila. Vyhráváme (25:22). Rozhodující set vyhráváme (15:6). Poslední zápas v sobotu byl největším překvapením. Proti hráčkám Opavy jsme nastoupily s tím, že si půjdem hezky zahrát. Nikdo nepočítal s tím, že by jsme je porazily. Proto jsme pozměnily sestavu a nahrávala Míša Kulhánková a na libero šla Terka Musilová. Překvapivě přišlo spoustu diváků a my se díky tomu více snažily a zamakaly tak, že jsme vyhrály (25:10). Druhý set se nám už tolik nevedlo a prohrály jsme (22:25). Třetí set nezačel moc dobře. Prohráváme (6:2). Naštěstí jsme se vyhecovaly a porážíme Opavu (15:13). Výhra je doma. V tomto zápase byly velmi důležité bloky, které obstarala Evča Beránková. Dále dobře oběhané pole a úspěšná hru na síti.
V neděli nás čekaly nelehké soupeřky. Hned první zápas prohráváme proti hráčkám Liberce v prvním setu (22:25). Druhý set se nám nepovedlo otočit. Holky z Liberce měly těžké podání a nám se ho nepodařilo přijmout dostatečně dobře. Když, už se nám to podařilo, nebyly jsme schopné balon razantně položit. Díky tomu jsme prohrály (25:19). Do našeho posledního zápasu jsme nastoupily s velikým nasazením. Hlavně díky tomu, že jsme hrály proti Prostějovu. Každý zápas proti nim je veliká výzva. První set byl vyrovnaný, ale hráčky z Prostějova hrály jistěji. Díky tomu vyhráli (25:23). Druhý set se ale ukázalo, že i malé městečko jako Lanškroun hraje krásný volejbal a poráží prostějov (25:12). Pomohla nám 90% procentní komunikace a fandové, kteří jako vždy nezklamali. Poslední set byl velmi napínavý. Proběhly zde krásné a dlouhé výměny, ale nakonec po dramatické hře a vyřvaných hlasivkách lanškrouňáků prhráváme (19:21). Verča Svatoňová výborně oběhala pole na postu diagonální hráčky. Evča a Picina zahrály pár moc hezkých balonů na bloku a smečařky (Kikina, Káťa a Verča Marešová) výborně ustály nahrávky na kůl. Bohužel za nás nemohly hrát Kikina Šimková a Terka Jandová z důvodu nemoci a Marťa Píšová. Na další pohár s váma holky počítáme.
Děkujeme všem fanouškům kteří přišli, ale hlavně POŘADATELŮM.


Text: VO TJ Lanškroun
Foto: Hynek Brýdl