Lanškroun

Příznivci Big Bandu Lanškroun slavili 40 let se „svojí

Příznivci Big Bandu Lanškroun slavili 40 let se „svojí" kapelou

17. 04. 2024 Wyświetleń:569x

Neuvěřitelných čtyřicet let na hudební scéně oslavil Big Band Lanškroun koncertem 12. dubna, a to se svými příznivci, kteří téměř zaplnili Multifunkční centrum L´Art.

Lanškrounsko

Rekovi na operaci přispělo přes sto lidí. Z útulku se přesunul do domova pro psí seniory

Rekovi na operaci přispělo přes sto lidí. Z útulku se přesunul do domova pro psí seniory

16. 04. 2024 Wyświetleń:342x

Rek se dostal do péče útulku Pet Heroes Lanškroun poté, co ho úřady odebraly majitelům kvůli týrání. Místo obojku měl kolem krku řetěz, na první pohled byl zanedbaný a mezi zadníma nohama měl velký nádor, který mu tlačil na střeva a překážel při chůzi i m...

Pozvánky

19. duben - Den Země 2024

19. duben - Den Země 2024

08. 03. 2024 Wyświetleń:272x

Co vše obsahují nádoby na směsný odpad? Odpověď na tuto otázku se dozvíme společně s odborníky, kteří přímo na náměstí J. M. Marků provedou fyzickou analýzu odpadů.

Orlickoústecko

Alejí roku je ta v Dolní Hedči u Králík

Alejí roku je ta v Dolní Hedči u Králík

21. 02. 2024 Wyświetleń:753x

Královnou alejí celé České republiky, tedy nejoblíbenější alejí za rok 2023, se stala Alej ke klášteru a na poutní místo Hora Matky Boží v Dolní Hedči (Králíky) v Pardubickém kraji.

190525 3etapaTřetí etapa Malého závodu míru AVX měřila 42,2 km a vedla směrem na Horní a Dolní Čermnou, Petrovice, Dolní a Horní Dobrouč a Skuhrov. "Začala hodně pomalu, peloton se držel dlouho pohromadě. Pod Nepomukama na okraji Horní Čermné došlo k velkému hromadnému pádu, při němž jeden ze závodníků přepadl přes elektrický ohradník a vůbec se mu přes tu elektriku nechtělo zpátky na silnici. Nakonec ho museli vyprostit trenéři. Dva závodníci skončili s lehčími zraněními v sanitce.

 


Potom ale už peloton ujížděl, na odpadlíky nečekal, jelo se v poměrně vysokém tempu. Závodníci se postupně roztrhali, dělaly se menší a menší skupinky, až nakonec z té 150 členné startující skupiny dojela do cíle zhruba asi třicítka vedoucích jezdců," zhodnotil průběh sobotní etapy ředitel závodu Jiří Dvořák.

V čele závodu dorazil na lanškrounské náměstí slovenský závodník Juraj Vrbík a hned za ním dvojčata z Berouna Richard a Robert Kobrovi. Vítěz prý vůbec nepředpokládal, že se mu zadaří. Po první etapě byl v celkovém pořadí jednadvacátý. Vyjádřil se, že první etapa byla trochu těžší, víc kopců. Ve třetí etapě pro něj byla nejtěžší poslední vrchařská prémie: "Byla velmi dlouhá, trvala asi 4 kilometry, jelo se velmi rychle, vrchaři chtěli mít body a mě už bolely nohy po těch dvou prvních. Nakonec jsem to ale zvládl," řekl.

Poslední den závodu, v neděli 26. května, se startuje v 8:30 z náměstí. Pojede se směr Sázava, Lubník, Tatenice, Strážná, Cotkytle, Herbortice, Chudoba, Horní Heřmanice, Koburk, Výprachtice, Nepomuky. Délka etapy 41,2 km, 2 vrchařské a 2 rychlostní prémie. Předpokládaný dojezd prvních závodníků na nám. J. M. Marků je v 9:37 hodin. Slavnostní vyhlášení výsledků bude ve 12 hodin na náměstí J. M. Marků.

Marie Hrynečková

 

Výsledky 3. etapy:
1. Juraj Vrbík Kaktus Bike Team Bratislava
2. Richard Kobr TJ Lokomotiva Beroun
3. Robert Kobr TJ Lokomotiva Beroun
Nejlepší kadetkou byla Anna Růžičková z Dukly Praha


Foto:
1 a 2 - Na náměstí před startem.
3 - Zvláštní uznání Svazu cyklistiky Pardubického kraje bylo předáno Petru Trunkovi za celoživotní významnou práci v cyklistické hnutí a za činnost rozhodčího.
4 - Do třetí etapy startovali z první lajny pelotonu v dresech:
červeném - nejlepší kadetka ročníku 2004 Anna Jaborníková s číslem 166
růžovém - nejlepší kadetka závodu Anna Růžičková 141
bílém - nejlepší starší žák ročníku 2005 Jan Podařil s číslem 4
modrém - nejlepší v bodovací soutěži Richard Kobr s číslem 116
žlutém - nejlepší jezdec Ondřej Šilhavý s číslem 51
puntíkovaný - nejlepší vrchař Jakub Elbardi s číslem 41
5 až 8 - První vrchařská prémie v Petrovicích.
9 - Sjezd do Dolní Dobrouče.
10 až 15 - Na Lískovci. Do Lanškrouna je to už jen pár minut.
16 - Uprostřed vítěz třetí etapy Slovák Juraj Vrbík a s ním dvojčata Richard a Robert Kobrovi z Berouna, kteří se podělili o druhé a třetí místo.
17 - Richard Kobr vyhrál jednu rychlostní a dvě vrchařské prémie.
18 - Nejlepší kadetka Anička Růžičková

View the embedded image gallery online at:
https://www.lanskrounsko.cz/pl/8720-hromadny-pad#sigProIdf21df23b27