Lanškroun

Rozhodne o (ne)realizaci biotopu referendum?

Rozhodne o (ne)realizaci biotopu referendum?

17. 05. 2024 676x

V polovině dubna se objevila na sociálních sítích petice za vyhlášení referenda o realizaci biotopu. „Původní záměr zajistit čisté přírodní koupání v Lanškrouně se značně odklonil od přání a požadavků místních občanů. Domníváme se, že projekt v současné p...

Lanškrounsko

Polární záře i nad Lanškrounskem

Polární záře i nad Lanškrounskem

13. 05. 2024 507x

V noci z pátku na sobotu byla nad Českem polární záře. Pouhým okem byla špatně viditelná, magické světlo se naplno projevilo až po vyfocení. Podívejte se na snímky, které nám poslali obyvatelé regionu na facebooku. ...

Pozvánky

Orlickoústecko

Lázně (ducha) Litomyšl léčí laskavou legrací

Lázně (ducha) léčí laskavou legrací

27. 04. 2024 618x

Zahájení lázeňské sezóny (27. dubna) změní vždy nedalekou Litomyšl k nepoznání. Program nabízí desítky akcí, jednu zajímavější než druhou.

Zápis27. ledna jsme byli všichni v ZŠ Ostrov – kouzelník, princezna, Křemílek, víla, kuchtička a především učitelé,  připraveni u zápisu budoucích prvňáčků.

Motivem letošního zápisu se staly pohádkové postavičky, které jako průvodci školou doprovázely děti a jejich rodiče.
Tento den se k zápisu dostavilo 9 dětí z MŠ Ostrov a bylo  na nich patrné,  že chtějí všem ukázat, jak si s připravenými úkoly poradí. Pohádkové postavičky mohly předškoláky jen chválit a po ukončení zápisu se vrátily do svých pohádek.


Těšíme se na vás prvního září!
Učitelé ZŠ Ostrov