Lanškrounsko

Rekovi na operaci přispělo přes sto lidí. Z útulku se přesunul do domova pro psí seniory

Rekovi na operaci přispělo přes sto lidí. Z útulku se přesunul do domova pro psí seniory

16. 04. 2024 814x

Rek se dostal do péče útulku Pet Heroes Lanškroun poté, co ho úřady odebraly majitelům kvůli týrání. Místo obojku měl kolem krku řetěz, na první pohled byl zanedbaný a mezi zadníma nohama měl velký nádor, který mu tlačil na střeva a překážel při chůzi i m...

Pozvánky

10. květen - Michal Hrůza & Kapela Hrůzy

10. květen - Michal Hrůza & Kapela Hrůzy

26. 02. 2024 483x

Zpěvák a skladatel Michal Hrůza má na kontě 11 alb a hudbu k mnoha filmům a seriálům. Muzice se věnuje více než 30 let a jak říká on sám „stále ho to baví“.

Orlickoústecko

Lázně (ducha) Litomyšl léčí laskavou legrací

Lázně (ducha) léčí laskavou legrací

27. 04. 2024 590x

Zahájení lázeňské sezóny (27. dubna) změní vždy nedalekou Litomyšl k nepoznání. Program nabízí desítky akcí, jednu zajímavější než druhou.

mariasV sobotu se v sále žichlínského Pohostinství U Fildy odehrál další z turnajů v křížovém mariáši. Účast byla tentokrát jednoznačně rekordní, když 108 hráčů obsadilo všech 27 stolů. Pro Žichlínek je typické, že se hrává na červenou, a to čtyři kola po 50 minutách.

Hráči zasedli ke stolům na každé kolo v jiné sestavě.

Vítězem se stal s velkým náskokem před ostatními Zdeněk Kužel ml. z Trutnova. Druhé místo obsadil Václav Vinař z Roveně, třetí Václav Tomek z Orlice. Následovali Vlastimil Petera ze Dvora Králového nad Labem, Josef Štěpánek z Lanškrouna, Vladimír Semerák ze Dvora Králového, Zdeněk Hrbek z Přelouče, Jarmila Jarolímková z Bílé Třemešné, Josef Herák z Trutnova a 10. místo patřilo Josefu Flégovi ze Semil.

Turnaj proběhl už tradičně ve výborné atmosféře, protože chlapi (ale i několik žen) se většinou znají z různých setkání a vědí co od sebe mohou čekat. Ne vždy se ale favoritovi podaří zvítězit, protože karty jsou ošidné a i ten nejlepší hráč je přece jen trochu závislý na štěstí.

 

Marie Hrynečková