Stavba kulturáku očima trojnásobného vítěze soutěže Czech Press Photo

180129 faltejsekČtyřiadvacetiletý fotograf Martin Faltejsek v těchto dnech vystavuje své autoportrétní fotografie v galerii lanškrounského muzea. Před deseti dny, při vernisáži, "přivedl" do těchto prostor rekordní počet mladých, takže na vystavené snímky nebylo přes masu těl skoro vidět. Nálada takřka euforická, mluvčí vtipní, obecenstvo veselé.



Málokdo ale ví, že těsně před zahájením výstavy si Martin ještě "odběhl" na stavbu zdejšího kulturáku, aby zachytil její atmosféru. V noci... a poté i během dne.

 

Marie Hrynečková

 

 

Martin Faltejsek (*1993) pochází z Lanškrouna, je absolventem zdejší ZUŠ Jindřicha Pravečka. V současné době však žije v Praze a je studentem Institutu tvůrčí fotografie v Opavě. Svět fotografie ho zajímá již osmým rokem. Ve své volné tvorbě se věnuje především autoportrétu, skrze který uniká z koloběhu vlastního života a reflektuje svůj vztah k rodné domovině. Také rád subjektivně dokumentuje všední i nevšední dny vlastního života. Mezi jeho největší dosavadní profesní úspěchy patří třikrát za sebou výhra v soutěži Czech Press Photo, a také nominace do World Press Photo, kategorie Joop Swart Masterclass 2016.

Kromě volné tvorby se věnuje i komerční fotografii, kde spolupracuje se značkami jako BMW, Lexus, ELLE, H&M, Emirates.

 

www.martinfaltejsek.cz

Odkaz na blog: www.unarmed-deer-hunter.blogspot.cz

Instagram: @martinfaltejsek

O právě probíhající výstavě Martina Faltejska "Stav beztíže" můžete číst na:
https://www.lanskrounsko.cz/cz/7572-martin-faltejsek