Lanškroun

Analýza odpadů prozradila, že dvě třetiny by šly dále vytřídit

Analýza odpadů prozradila, že dvě třetiny by šly dále vytřídit

22. 07. 2024 465x

Co vyhazují do komunálního odpadu obyvatelé bytových i rodinných domů? To bylo předmětem ojedinělé analýzy komunálních odpadů v Lanškrouně.

Lanškrounsko

Požár slámy v kravině v Horním Třešňovci

Požár slámy v kravíně v Horním Třešňovci

23. 07. 2024 1443x

K požáru kravína v Horním Třešňovci ohlášenému 20. července po 13. hodině vyrazila profesionální jednotka z Lanškrouna, dobrovolná z Lanškrouna, Žichlínku, Horního Třešňovce, Dolní Čermné, Výprachtic.  ...

Pozvánky

26. červenec - Letní kino: Gump – jsme dvojka

26. červenec - Letní kino: Gump – jsme dvojka

01. 07. 2024 250x

Zveme vás na tradiční promítání letního kina do Zámecké zahrady. Občerstvení zajištěno – popcorn, točené limo, pivo, víno. V případě nepříznivého počasí se promítání ruší.

Orlickoústecko

Kvůli sporům s hejtmanem Netolickým rezignovala českotřebovská místostarostka

Kvůli sporům s hejtmanem Netolickým rezignovala českotřebovská místostarostka

25. 06. 2024 854x

Místostarostka České Třebové Zuzana Nejedlá (Nestraníci) se rozhodla odstoupit ze své funkce. V projevu na jednání zastupitelstva to zdůvodnila neadekvátním zasahováním do rozhodování města ze strany hejtmana Martina Netolického (3PK), který je současně z...

modelka_predvadi_bile_spodni_pradloSpolečenský dům zažil v pátek opět velkou módní show Boutique Sabrina, kterou moderoval herec Marek Vašut. Předvedeny byly modely značky Andrea Martiny, o nichž majitelka boutique Alena Němcová říká, že „jsou pro všechny, kdo se chtějí oblékat elegantně a zároveň mladistvě, pohodlně a přitom funkčně“.

Tvorba brněnské firmy D&A Jeans Collection naopak působila dravě, nechává se totiž inspirovat divočinou, šelmami a plazy. Kontrastem byly modely firmy W.LINIE z Valašského Meziříčí, která se orientuje na business a městkou módu určenou ženám pohybujícím se ve sféře středního a vyššího managementu. Lechtivou podívanou pak byly ukázky dámského i pánského spodního prádla.
Tradičně vyvážený scénář i tentokrát střídal přehlídkové molo se zábavou - kratšími vstupy kankánových tanečnic, které si říkají Trn v oku a vystoupeními Michaela Jacksona - revival. Elegantní tečkou velkolepého večera byla přehlídka plesových šatů.


Marie Hrynečková


Další fotografie najdete ZDE.