Lanškroun

Analýza odpadů prozradila, že dvě třetiny by šly dále vytřídit

Analýza odpadů prozradila, že dvě třetiny by šly dále vytřídit

22. 07. 2024 465x

Co vyhazují do komunálního odpadu obyvatelé bytových i rodinných domů? To bylo předmětem ojedinělé analýzy komunálních odpadů v Lanškrouně.

Lanškrounsko

Požár slámy v kravině v Horním Třešňovci

Požár slámy v kravíně v Horním Třešňovci

23. 07. 2024 1443x

K požáru kravína v Horním Třešňovci ohlášenému 20. července po 13. hodině vyrazila profesionální jednotka z Lanškrouna, dobrovolná z Lanškrouna, Žichlínku, Horního Třešňovce, Dolní Čermné, Výprachtic.  ...

Pozvánky

26. červenec - Letní kino: Gump – jsme dvojka

26. červenec - Letní kino: Gump – jsme dvojka

01. 07. 2024 250x

Zveme vás na tradiční promítání letního kina do Zámecké zahrady. Občerstvení zajištěno – popcorn, točené limo, pivo, víno. V případě nepříznivého počasí se promítání ruší.

Orlickoústecko

Kvůli sporům s hejtmanem Netolickým rezignovala českotřebovská místostarostka

Kvůli sporům s hejtmanem Netolickým rezignovala českotřebovská místostarostka

25. 06. 2024 854x

Místostarostka České Třebové Zuzana Nejedlá (Nestraníci) se rozhodla odstoupit ze své funkce. V projevu na jednání zastupitelstva to zdůvodnila neadekvátním zasahováním do rozhodování města ze strany hejtmana Martina Netolického (3PK), který je současně z...

modelkyMódní přehlídky boutique Sabrina jsou tradičně velkolepou podívanou se zajímavým programem a hojnou návštěvností. A navíc, v poslední době se začínají široké veřejnosti představovat v neobvyklých prostorách. Loni to byl showroom nové budovy firmy Soma, a letos, v pátek 4. října, kdy se konal už sedmý ročník, to byla čerstvě dokončená průmyslová hala společnosti Forea.

Majitelka butiku Alena Němcová tentokrát představila nejen oblíbenou značku Andrea Martini, tuzemskou W Linii (Valašské Meziřící) a Jopess (Ostrožská Nová Ves), ale „sáhla“ i do zahraniční provenience. Diváci mohli obdivovat modely italské značky Roberto Naldi, holandské značky Geisha a také luxusní zimní a lyžařské oblečení z nabídky olomoucké společnosti Ski-Max, jež prezentuje značky Emporio Armani a Nickelson. Třešinkou na dortu pak byly luxusní noční košilky z nabídky boutique Sabrina.

Módní show představující kolekce podzim-zima 2013 a jaro-léto 2014 moderoval Tomáš Kraus z TV Prima. Modely předváděla mezi jinými i finalistka Miss ČR 2008 Romana Pavelková a Miss fotbalového šampionátu EURO 2008 Dominika Hužvárová. Během večera několikrát vystoupila skupina Pyroterra se speciálními světelnými efekty spojenými s prvky moderního tance a silové vzdušné akrobacie. Zlatým hřebem programu bylo vystoupení zpěváka Václava NOIDA Bárty.

Marie Hrynečková