Lanškroun

Analýza odpadů prozradila, že dvě třetiny by šly dále vytřídit

Analýza odpadů prozradila, že dvě třetiny by šly dále vytřídit

22. 07. 2024 469x

Co vyhazují do komunálního odpadu obyvatelé bytových i rodinných domů? To bylo předmětem ojedinělé analýzy komunálních odpadů v Lanškrouně.

Lanškrounsko

Požár slámy v kravině v Horním Třešňovci

Požár slámy v kravíně v Horním Třešňovci

23. 07. 2024 1459x

K požáru kravína v Horním Třešňovci ohlášenému 20. července po 13. hodině vyrazila profesionální jednotka z Lanškrouna, dobrovolná z Lanškrouna, Žichlínku, Horního Třešňovce, Dolní Čermné, Výprachtic.  ...

Pozvánky

26. červenec - Letní kino: Gump – jsme dvojka

26. červenec - Letní kino: Gump – jsme dvojka

01. 07. 2024 257x

Zveme vás na tradiční promítání letního kina do Zámecké zahrady. Občerstvení zajištěno – popcorn, točené limo, pivo, víno. V případě nepříznivého počasí se promítání ruší.

Orlickoústecko

Kvůli sporům s hejtmanem Netolickým rezignovala českotřebovská místostarostka

Kvůli sporům s hejtmanem Netolickým rezignovala českotřebovská místostarostka

25. 06. 2024 863x

Místostarostka České Třebové Zuzana Nejedlá (Nestraníci) se rozhodla odstoupit ze své funkce. V projevu na jednání zastupitelstva to zdůvodnila neadekvátním zasahováním do rozhodování města ze strany hejtmana Martina Netolického (3PK), který je současně z...

prehlidkaNadpozemsky prodloužené éterické bytosti Tritypos vpluly na přehlídkové molo a po krátkém zkoumání telepaticky sdělily moderátorovi Liboru Boučkovi, že 8. Módní show boutique Sabrina může začít. Stalo se tak 26. září v prostorách nové průmyslové haly firmy Guvex.

Majitelka butiku Alena Němcová do letošní módní přehlídky zařadila kolekce oblíbených značek Andrea Martiny, Jopess, Geisha a Magistral pro sezónu 2014 – 2015.

Novinkou pro lanškrounské zákaznice byly módní trendy značek Tramontana a Gelco. Závěr přehlídky tentokrát nebyl věnován konkrétní značce, ale nesl se na vlnách černé-bílé.

Nadčasové kožené kabelky s minimalistickým zdobením od firmy Elega navržené herečkou Danou Morávkovou a klobouky značky Tonak prezentovaly modelky oděné do černých přiléhavých trikotů, které daly předváděným výrobkům náležitě vyniknout.

Módní přehlídka byla jako obvykle proložena zábavným programem, v němž tentokrát vystoupili vicemistři světa v latinskoamerických tancích Milan Adamec a Hana Kopřivová, zpěvák Petr Kolář a akrobatka, která předvedla návštěvníkům nad hlavami vzdušný balet.

Překvapivou tečkou za příjemně stráveným večerem byla květina, kterou si každá návštěvnice odnášela domů.

 

Marie Hrynečková

 

 

Nová hala firmy Guvex, kde se konala módní přehlídka boutique Sabrina, sídlí ve směru z Lanškrouna na Sázavu, v areálu bývalé traktorky.

Společnost Guvex s.r.o. v Lanškrouně provozuje velkoobchod v oblasti Voda-Topení-Plyn. Jejími zákazníky jsou tuzemské i zahraniční velkoobchody, supermarkety i stavební firmy v oboru. Majitelem je ing. Vladislav Verner, který je zároveň vlastníkem firmy Guliwer electronics s.r.o. vyrábějící automaticky ovládanou sanitární techniku, elektronické komponenty pro motorová vozidla či hladinoměry pro nádrže vozidel.

Zdroj: internet