Seriál o Společenském domě právě začíná. Pište ho s námi!

sdLoňský výzkum, jak si občané města představují další osud Společenského domu, ukázal, že většina Lanškrouňáků netouží po novém kulturním stánku, ale přejí si rekonstrukci stávajícího Společenského domu. Také z neformálních rozhovorů s lidmi je patrné, že ke svému „kulturáku“ mají blízký vztah, spjatý s nejrůznějšími zážitky, zábavnými příhodami i milými vzpomínkami.


Jak se zdá, nové vedení města chce vyjít těmto přáním vstříc a uvažuje o rekonstrukci původní vily, demolici hotelu a sálu a výstavbě nového sálu, který by odpovídal moderním požadavkům na pořádání koncertů, divadel a dalších společenských a kulturních akcí.

Než se tak stane, rozhodli jsme se dát na tomto webu prostor všem, kteří by byli ochotni spolu s námi zmapovat, k čemu všemu budova v toku času sloužila. Uvítáme, pokud se rozhodnete s ostatními podělit o své vzpomínky, připomenout zásadní, ale klidně i zcela nepodstatné, ale pro vás něčím zajímavé a nezapomenutelné události. Prostě vše, co v budově Společenského domu psal život. A někdy psal opravdu barvitě!

Seriál o Společenském domě, kde o počtu dílů rozhodnete vy, čtenáři, právě zahajujeme.

V počátečních dílech zveřejníme materiály, které pro tento účel připravili pracovníci městského muzea. Budeme rádi, když další pokračování už budete psát vy sami. Své vzpomínky/postřehy/příběhy/historky/zážitky můžete posílat už nyní na mailovou adresu: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Není podmínkou určit přesně rok, kdy se popsané události staly, ale budeme samozřejmě raději, když vaše příběhy dokážete alespoň přibližně časově zařadit.

Pokud si netroufáte na písemný příspěvek, rádi se s vámi sejdeme „na kus řeči“ a vaše povídání zaznamenáme i pro ostatní čtenáře. V tom případě prosím zavolejte nebo napište SMS na číslo tel. 602 155 019.

Těšíme se na vaše reakce a už zítra vás zveme k prvnímu „historickému“ dílu seriálu, jehož hlavním hrdinou je Společenský dům v Lanškrouně.



Text: Marie Hrynečková
Foto: Čeněk Špičák