Jak se žije "bezlepku" a "bezmléka"

bezlepkuZkuste si zajít do obyčejné restaurace a zeptat se, co vám mohou nabídnout bez lepku a bez mléka. Většinou se výběr z jídelního lístku zúží na přílohy typu suché brambory, suchá rýže a možná zeleninový salát. Proto se několik nadšených lidiček rozhodlo, že se bude v měsíci lednu v našem městě vařit a péci "bezlepku" a "bezmléka".

Můžete tedy nejen ochutnávat všechny připravené sladké a slané chuťovky, ale také se s námi, v uvedených časech, můžete podělit o své vlastní zkušenosti s přípravou bezlepkové a bezmléčné stravy. Na jídelním lístku se k dnešnímu datu nachází 15 bezmléčných a bezlepkových dobrot, které připravují - Radka Janyšková - Hejlův mlýn, Leona Kysilková, Eva Hufová, Jana Kupsová a Jaromíra Staňková. O tekutiny "bezlepku" a "bezmléka" se postará Helena Bilerová - Bilerbin.

Zveme Vás tímto 23. a 24.1. 2015 do Bilerbinu a nezapomeňte - odzkoušené recepty s sebou.

Jaromíra Staňková