Na Lázku je rušno. Atrakcí je zdevastované zařízení chaty.

lazekTuto neděli byla mimořádně dobrá viditelnost a cílem turistů byla mimo jiné i rozhledna na nedalekém Lázku. Vstupné nikdo nevybíral a kromě rozhledny, odkud je mimořádně krásný výhled na okolní krajinu, byl volný vstup do všech části bývalého občerstvení i Reichlovy chaty. Potkala jsem se tam se šokovanou partou motorkářů, kteří se dohadovali, jestli je to čerstvá věc, anebo jde o starší záležitost.

Přicházeli pěší, cyklisté, přijížděla osobní auta. Lidé spekulovali o vykradení či vandalech. Jedna z verzí tvrdí, že zařízení bylo zničeno a vyházeno ven zhruba před měsícem.

Na rozhledně má společnost Select systém ze Šumperka ve zvláštní, elektronicky zabezpečené místnosti, umístěny internetové vysílače a mikrovlnné spoje na chatu Paprsek. Říká se, že před týdnem byla údajně vykradena i tato místnost a firma musela urychleně řešit opravu, aby uživatelé nezůstali dlouho bez internetu.

Podle sdělení vedoucího oddělení Policie ČR v Lanškrouně npor. Mgr. Stanislava Musila Policie v této souvislosti oznámení o vykradení či vandalismu na Lázku neobdržela. Přesto zde v pondělí 27. července provedla šetření a bude kontaktovat majitele.

 

Marie Hrynečková

 

http://rozhledny.webzdarma.cz/lazek.htm