Společnost AVX získala další prestižní ocenění ELEKTRA – VÝROBEK ROKU 2015 v kategorii Pasivní a elektromechanický výrobek roku

avxAVX Corporation, přední výrobce pasivních a spojovacích součástek, získal prestižní ocenění ELECTRA 2015 v kategorii Pasivní a elektromechanický výrobek roku 2015 udělované týdeníkem Electronics Weekly.
Toto ocenění bylo společnosti uděleno za řadu vysokonapěťových hermeticky těsných polymerových čipových kondenzátorů řady TCH, které jsou díky unikátnímu pouzdru prvními polymerními kondenzátory na světě určenými pro aplikace s vysokou spolehlivostí, vysokým napětím a vysokou teplotou např. v automobilovém, leteckém, kosmickém a obranném průmyslu.


Ceny Elektra udělované zástupcům evropského elektronického průmyslu jsou široce uznávaným oceněním a úspěchem jednotlivců i společností v oboru elektronika v Evropě. Jsou určeny pro nejpozoruhodnější nové výrobky, technické inovace a výsledky společností v daném roce. Vítězové cen Elektra pro rok 2015 byli vybráni nezávislou porotou a oceněni na ceremoniálu konaném v úterý 24. listopadu 2015 v hotelu Lancaster v Londýně. AVX Corporation zastupovali pánové Gordon Hoey, manažer marketingu Tantalových kondenzátorů AVX, a Jan Petržílek, manažer výzkumu a vývoje, AVX Czech Republic s.r.o.. Ti jménem společnosti převzali cenu za pasivní a elektromechanický výrobek roku 2015.

 

„Jsme potěšeni tím, že jsme již potřetí vyhráli cenu Elektra za výrobek roku. Opakovaně získané ocenění potvrzuje schopnost našeho konstrukčního týmu neustále přicházet s výjimečnými nápady a rozvíjet je do nových výrobků specificky určených k řešení technický výzev našich zákazníků, kterých není nikdy málo,“ řekl Stanislav Zedníček, manažer vývoje a speciálních projektů v AVX. “V souvislosti s tímto úspěchem našich programů zlepšování a vývoje bych ještě rád dodal, že oceněný výrobek Elektra 2015 – řada TCH – ukazuje podle posledních testů potenciál snést i zátěž při vyšší teplotě, až 150°C, možnost pro vyšší jmenovité napětí, což by bylo dalším novým mezníkem v oblasti pevných elektrolytických kondenzátorů na světě.“

 

Firma AVX obdržela stejná ocenění Výrobek roku ELEKTRA v minulosti již dvakrát. První v roce 2005 za OxiCap® - nový elektrolytický kondenzátor s pevným dielektrikem na bázi Niob Oxidu a druhé v roce 2010 za vysokonapěťový Tantalový polymerní kondenzátor řady TCJ.

 

Společně s touto cenou za TCH (2015) jde již o třetí oceněný světový výrobek vyvinutý a zavedený vývojovým týmem v lanškrounském závodě AVX.

 

 

 

Technické údaje oceněného výrobku

Vysokonapěťové polymerové čipové kondenzátory řady TCH, původně vyvinuté pro Evropskou kosmickou agenturu (European Space Agency, ESA) tak aby vyhovovaly aplikacím v kosmu, jsou hermeticky utěsněné v robustních keramických pouzdrech vyplněných inertním plynem. Tím je vyloučena degradace v důsledku vystavení vlivu okolních klimatických podmínek, zejména ve vyšších teplotách a při vysoké.

Kondenzátory řady TCH, vyráběné a prověřované s použitím patentovaného procesu (Q-Process), vykazují vysokou spolehlivostní odolnost až 10.000 hodin při 85 °C a při jmenovitém napětí. Proto jsou ideální pro použití v rozmanitých náročných a kritických aplikacích včetně letectví a obrany, pro impulzní výkony a napájecí zdroje.

 Tato řada je rovněž charakteristická vysokým rozsahem kapacit (22 µF až 680 µF),nízkými hodnotami zbytkového proudu a ESRu a výbornou stabilitou parametrů v této třídě kondenzátorů. K dispozici je jmenovité napětí TCH kondenzátorů v rozsahu až 100 V, což výrazně vyšší napětí než u dosud existujících tantalových polymerních SMD kondenzátorů pro kosmické aplikace ve světě.

FOUNTAIN INN, S. C., USA (4. prosince 2015) 

Tento článek je reklamní sdělení

 

Foto:
1 – ocenění ELEKTRA 2005 AWARD
2 – ocenění ELEKTRA 2010 AWARD
3 – ocenění TCH ELEKTRA 2015 AWARD
4 – oceněný vysokonapěťový polymerový čipový kondenzátor řady TCH

 

{jcomments off}