V Lanškrouně máme raritu. Dům, pod nímž teče potok.

180621 mostJde o přízemní budovu čp. 16 na ulici T. G. Masaryka. A právě fakt, že potok vede pod soukromým obytným domem, je velkou komplikací při současné opravě mostu přes Třešňovecký potok.

Přípravné práce začaly 11. června a do konce měsíce by měly být hotovy. V tuto chvíli se již jeví téměř dokončená dřevěná lávka pro pěší a probíhá provizorní přeložení jednotlivých sítí, které se nacházely na mostě.

Doprava je prozatím vedena jedním jízdním pruhem, ale od začátku července by most měl být zcela uzavřen. Objízdné trasy budou vedeny  pro automobily do 3,5 t a autobusy přes ul. Mánesovu a Kollárovu a pro automobily nad 3,5 t přes Dolní Čermnou, Horní Čermnou a Nepomuky.

Investorem opravy mostu na silnici, která je v majetku Pardubického kraje, je Správa a údržba silnic Pardubického kraje. Stavbu provádí firma Chládek a Tintěra, Pardubice a.s., dokončena má být 8. října 2018.

Ostatní čáti ulice TGM byly rekonstruovány již v roce 2016 nákladem 10 mil. Kč, které hradil Pardubický kraj. V té souvislosti město opravilo za 2,4 mil. Kč přilehlé chodníky.

Marie Hrynečková

 

Foto:
1 - Celková situace na ulici T. G. Masaryka. V levém pruhu probíhá přeložení sítí, pravý pruh je zatím průjezdný.
2 - Přímo proti je vidět přízemní domek čp. 16, pod kterým potok protéká.
3 a 4 - Přeložky sítí.
5 - Dřevěná lávka pro pěší.
6 - Potok je sveden do roury.
7 a 8 - Unikátní pohled na dům čp. 16 ze dvora.