Qanto zdvojnásobilo prodejní plochu, na náměstí vznikl moderní český obchod

Qanto zdvojnásobilo prodejní plochu, na náměstí vznikl moderní český obchod

V pátek 11. listopadu byla poprvé otevřena zrekonstruovaná prodejna potravin Qanto, která prošla radikální proměnou. Otevření provázel velký zájem lidí, nejprodávanějším sortimentem bylo vepřové a kuřecí maso v příznivých cenách.

Co tomu předcházelo?

Před devíti měsíci začala kompletní rekonstrukce domu čp. 48 na náměstí J. M. Marků, který je v soukromém vlastnictví a byl delší dobu neobydlený. V září byla uzavřena vedlejší prodejna Qanto v čp. 47, i tyto prostory prošly modernizací včetně venkovní fasády. Nakonec byly oba domy, jež mají stejného majitele, propojeny a 11. listopadu mohla překvapená lanškrounská veřejnost poprvé vstoupit do moderní, prostorné prodejny. Její plocha se z původních 200 m2 zdvojnásobila. Může tak nabídnout širší sortiment a větší možnosti výběru. Novinkou je například pečení rohlíků, pletýnek, chleba a dalšího pečiva, které v prostorách obchodu probíhá od kynutí až po samotné pečení. Zákazníci ale nejsou ochuzeni ani o původní sortiment od lokálních dodavatelů, na nějž jsou v Qantu zvyklí.

Otevírací doba je ve všední dny od 6:30 do 17:30 hodin. V sobotu 7 až 11 hodin.
Česká rodinná firma Qanto působí v České republice už 25 let, přímo v Lanškrouně je od roku 2007. V České republice Qanto provozuje 31 maloobchodních prodejen, a to převážně v regionu Východních Čech.

Domy čp. 48 a 47 nebyly jedinými budovami, které byly letos na hlavním lanškrounském náměstí rekonstruovány. Za plného provozu prošla proměnou na stejné straně náměstí i budova pošty sídlící v čp. 56, která dostala novou střechu i fasádu.

Marie Hrynečková