Lanškroun má opět zastoupení ve vedení Pardubického kraje

Bohumil Bernášek, který v minulém volebním období působil jako radní pro školství Pardubického kraje a předtím jako místostarosta Města Lanškroun, nastoupil dne 12. ledna 2021 do funkce člena Zastupitelstva Pardubického kraje.

Nahradil Pavla Havíře, který na svůj post v zastupitelstvu kraje rezignoval z důvodu neslučitelností funkcí ředitele nemocnice v Moravské Třebové a krajského zastupitele.

Bohumil Bernášek kandidoval loni na podzim v krajským volbách na 9. místě kandidátky koalice 3PK (Pro prosperující Pardubický kraj) vedenou hejtmanem Martinem Netolickým. Ve volbách získal 540 preferenčních hlasů a obsadil 10. místo. Po ustavujícím jednání zastupitelstva 26. října 2020 byl prvním náhradníkem za 3PK.

Bohumil Bernášek nám sdělil, že už od loňského roku pracuje jako člen výboru pro sociální věci a neziskový sektor PK. Ve dvou krajských komisích, které se zabývaly sociálními záležitostmi, zasedal již v minulém období a tuto problematiku považuje v současné nelehké době za velmi důležitou.

Marie Hrynečková
Foto: Facebook/Bohumil Bernášek