Dal rekord. Během pěti minut spořádal 47 párků

Dal rekord. Během pěti minut spořádal 47 párků

Žádný tlouštík, ale štíhlý muž Jaroslav Němec, pokořil 9. června svůj nedávný rekord v pojídání párků. Ten byl doposud 35 párků za 5 minut, nyní ho o 12 kousků překonal.

Maxijedlík předvedl svoji schopnost sníst extrémní množství jídla 9. června v Lanškrouně na náměstí přímo před prodejnou Řeznictví a uzenářství Sloupnice. Na stolku měl dva talíře, v každém bylo padesát párků. Vlevo ohřáté, vpravo studené. Jedl je střídavě, namáčel do hořčice a zapíjel vodou. Údajně se lépe jedly ty ohřáté.


Jaroslav Němec vysvětlil, jak v současné době probíhá zaznamenání rekordu. Pracovníci Agentury Dobrý den v Pelhřimově nemusí být nutně přítomni jeho dosažení. Je možné zaslat fotografie či video s čestným prohlášením rekordmana a pořadatelů. Pokud je rekord uznán, je zapsán do české Knihy rekordů.


Na zapsání v těchto dnech čeká hned několik Němcových rekordů. Například 108 snězených svatebních koláčků a také téměř deset tisíc sušených červů během pěti minut, a také spořádání celé konzervy kvašených švédských sleďů, které jsou údajně nejsmrdutějším jídlem na planetě. Ostatně, rekorman nabídl přihlížejícím k ochutnání jak kvašené sledě, tak červy, o ty několik lidí zájem projevilo.


Nakonec párečky ze Sloupnice ochutnalo také asi třicet přihlížejících, kterým je s úsměvem nabízela paní prodavačka.

Marie Hrynečková