Psi nás dělají šťastnými

Psi nás dělají šťastnými

Několik studií ukázalo, že lidé, kteří mají doma zvíře, jsou optimističtější a lépe se vyrovnávají s těžkými životními situacemi. Domácí zvířata dokonce dokáží zmírňovat symptomy deprese nebo úzkostí.

Studie taktéž ukázaly, že mazlení se psi zvyšuje hladinu oxytocinu, neboli „hormonu štěstí“ a naopak snižuje hladinu kortizolu, jinak nazývaného „hormonu stresu“.
V útulku v Lanškrouně teď na domov čeká hned několik psů. Není teď ta pravá chvíle si jednoho pořídit?


Fenka Ave to neměla lehké, našli ji uvázanou na autobusové zastávce a majitel se neozval. Proto je Ave k adopci. Je pohodová, přítulná a má ráda lidi. Hodí se i k rodině s dětmi a možná čeká právě na vás. Pravděpodobně je kříženka německého ovčáka a je jí zhruba osm let.


Obřík Bruno, plemene cane corso, hledá domov se zahradou, kde by se mohl proběhnout a zároveň dohlížet na sousedy. Na oplátku dokáže nabídnout spoustu lásky a domov ochráněný od všech nevítaných hostů. Je mu osm let a váží zhruba šedesát kilo, takže do kabelky se určitě nevejde.


Kříženka Molly miluje lidi, mazlení a procházky. Její láska nezná hranic. Jediný problém je, že si nerozumí s ostatními pejsky, proto potřebuje být jedináček a zároveň člověka, který si s ní na procházkách poradí. Má spoustu energie, takže pro rodinu, která jezdí ráda na výlety nebo na chatu je ten pravý parťák na cesty. Jsou jí zhruba dva roky, takže má ještě pořádný kus života před sebou.


Všechny pejsky je možné v útulku navštívit, a to v úterý od 15 do 16 hodin, ve čtvrtek od 15 do 17 hodin nebo v pátek, sobotu nebo neděli od 14 do 16 hodin. Adresa útulku je Dolní třešňovec 8 a nachází se v areálu střední zemědělské školy. Pro více informací je možné volat vedoucí útulku Renatě Kristkové na telefonní číslo 724 813 222 nebo psát na e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 

O organizaci Pet Heroes:
Již téměř deset let pomáháme týraným, handicapovaným a opuštěným psům a kočkám v nouzi. Zabýváme se jak přímou péčí, tak systémovými změnami a osvětou. Zvířata jsou pro nás přátelé, parťáci a jejich utrpení nám není lhostejné. Chceme pro ně lepší svět. Od 1. 1. 2022 provozujeme útulek v Lanškrouně. Mezi naše projekty patří Handipet Rescue, Štěně v nouzi nebo například Nekupuj, adoptuj.