Obnova asfaltu na obchvatu Opatova si vyžádá dopravní omezení až do srpna

Obnova asfaltu na obchvatu Opatova si vyžádá dopravní omezení až do srpna

Včera (4. dubna) byla na silnici I/43 na obchvatu Opatova zahájena obnova asfaltového krytu. Uzavírky, které na tomto 6,27 km dlouhém úseku nastanou od 11. dubna a potrvají do 28. srpna.


Opravovaný úsek bude rozdělen na dvě části. V první části bude uzavřen jeden jízdní pruh a provoz bude obousměrně řízen (v pracovní době regulovčíky, mimo pracovní dobu semafory), v druhé části bude platit objízdná trasa po staré silnici přes vesnici pro veškerý druh dopravy pro směr Svitavy – Lanškroun, opačný směr bude veden po volné polovině vozovky stavbou.

Součástí stavby je nezbytná úprava rozjezdů a vedlejších ploch přiléhajících k silnici I/43, dále také oprava odvodňovacích zařízení (příkopy, propusty, zatrubnění) a jejich vyčištění. V rámci stavby bude také provedena obnova dopravního značení a bezpečnostního zařízení.
V obci Opatov bude rekonstruován přechod pro chodce včetně středového dělícího ostrůvku a lokálně dojde k výměně betonových obrubníků, které jsou degradovány posypovým materiálem.

Zdroj: ŘSD