Závodní trať na Albrechtickém kopci skrápěl déšť

Závodní trať na Albrechtickém kopci skrápěl déšť

Čtyřkilometrová trať na Albrechtickém kopci přivítala o víkendu špičku mezinárodního seriálu Maverick Hill Climb Czech i jezdce v rámci Mistrovství ČR. Celkem startovalo více než 160 automobilů.


V předvečer závodu automobilů do vrchu uctili jezdci památku svého kamaráda Jiřího Lose, který na Albrechtickém kopci zahynul ve svých pětačtyřiceti letech během závodu v roce 2020.


Letošnímu automobilovému klání počasí příliš nepřálo. V sobotu začalo pršet kolem 16. hodiny a déšť ustal až v neděli odpoledne. Došlo k několika nehodám, první den to podle pořadatelů byly spíš jen takové ťukance, kdy to odnesly plechy. V neděli jezdec v závodním speciálu Škoda Octavia nezvládl zatáčku č. 3. Podle jednoho ze svědků se mu při brždění před zatáčkou zablokovala kola a nepodařilo se mu zatočit. Došlo k nehodě, při níž byl zraněn přihlížející kameraman. Ten byl záchrankou převezen do nemocnice na pozorování a podle informací, které byly k dispozici v neděli večer, by jeho zranění nemělo být vážné.


Trať Albrechtického kopce má sedmnáct zatáček a výškový rozdíl mezi startem a cílem 227 metrů. Přesto je nejrychlejší jezdec schopen v některých úsecích dosáhnout rychlosti až 240 km v hodině. 

Závodu se zúčastnili následující jezdci z Lanškrouna a okolí:
Michal Sedláček, Lada VFTS, skupina D5, MČR
Milan Stejskal, Lada VFTS, skupina D5, MČR
Petr Lešikar, Honda Civic 1,6, skup S1-1600, MHCC
Milan Hrubý, Chevrolet Corvette, skup S1+2000/2WD, MHCC
Bronislav Stejskal, Škoda Felicia Kit-Car, skup. E1-1400, MHCC
Martin Petr z Cotkytle, VW Golf IV 2,8v6 Turbo, skup. E12000/4WD, MHCC
Adam Kubín z Vyprachtic, Mitsubishi Lancer evo ix, skup. S1+2000/4WD, MHCC

 

Výsledky:
1. ZÁVOD - 20. 8. 2022: www.timing.sk/webfm_send/1221
2. ZÁVOD - 21. 8. 2022: www.timing.sk/webfm_send/1228

Text: Marie Hrynečková
Foto: autorka a Jacopo Hrynečko
Video: Jacopo