Jaroslav Hamřík vybojoval 3. místo v Soutěži odborných dovedností

Josef Hamřík vybojoval 3. místo v Soutěži odborných dovedností

Ve středu 26. dubna se konalo finále XV. ročníku Soutěže odborných dovedností v oboru elektro slaboproud, které je součástí prestižní přehlídky řemesel a řemeslných oborů České ručičky.

Tato akce, která se koná již 15 let, je největší svého druhu v České republice a našemu studentovi Jaroslavu Hamříkovi se podařilo vybojovat 3. místo.

Studenti z celé republiky měli příležitost prokázat nejen svou manuální zručnost při pájení miniaturních součástek SMD, ale také např. práci s osciloskopem při sestavování, oživování a měření třífázového generátoru. Nebylo to však jen o praktických dovednostech, v teoretické části museli studenti prokázat své znalosti elektrotechniky. Celá soutěž byla náročná, ale zároveň velmi zajímavá a každý z účastníků ukázal své elektrotechnické schopnosti a znalosti.

První místo získal Adam Dost ze Střední školy elektrotechniky, multimédií a informatiky z Prahy, druhé místo patří Lukáši Turkovi z pořadatelské Střední průmyslové školy Brno, Purkyňova. Třetí místo si odnesl náš student Jaroslav Hamřík ze Střední odborné školy a Středního odborného učiliště Lanškroun.

Soutěž odborných dovedností je důležitá především proto, že podporuje rozvoj praktických dovedností a technických znalostí u žáků a studentů, kteří se připravují na svou budoucí kariéru. Je také skvělou příležitostí pro prezentaci učňovského školství, které by mělo být více popularizováno.

Řemeslo má svou budoucnost a hraje významnou, ba nezastupitelnou roli v životě každého z nás. Proto je důležité podporovat nadané studenty, jako je Jaroslav, kteří se zajímají o řemeslné obory a mají talent k praktickým činnostem.

Chtěl bych tedy všem poblahopřát k jejich úspěchům, a zvláště pak Jaroslavu Hamříkovi za jeho skvělé výsledky ve všech soutěžích, kterých se zúčastnil. Tento talentovaný student má před sebou jistě velkou budoucnost a jsem rád, že se může těšit z vítězství v prestižní Soutěži odborných dovedností v oboru elektro slaboproud.

Veliké díky patří učitelům, kteří pomohli Jaroslavovi s jeho teoretickou přípravou.
Ing. Miroslav Martinec vybavil Jaroslava teoretickými znalostmi z elektrotechniky a Mgr. Michaela Válková mu předala znalosti z oblasti elektrických měření.

Josef Němec
Střední odborná škola a
Střední odborné učiliště Lanškroun